Hoe kunnen wij je helpen?

Naar meest gestelde vragen

Heb je je antwoord nog niet gevonden?

Neem contact met ons op. We helpen je graag!

contact

Veelgestelde vragen

Kan een sportbril of zwembril ook op sterkte?
Welke leessterkte moet ik kiezen?

Wil je jouw precieze leessterkte weten, dan raden we aan om je ogen bij een erkende opticien. Mocht je een (kleine) afwijking hebben, dan heeft dat namelijk invloed op de optimale leessterkte. De onderstaande keuzehulp is dan ook een richtlijn.

Heb je al een leesbril?
Zet je leesbril op en houd een tekst (lettertype grootte van een krant) op ongeveer 30-40 cm afstand. Lees je alles gemakkelijk zonder dat je de tekst verder van je af/dichter naar je toe beweegt? Sterkte gelijk
Houd je de tekst dichterbij om het goed te kunnen lezen? Afzwakken -0.25 > +2.00 wordt +1.75.
Houd je de tekst verder weg om het goed te kunnen lezen? Versterken +0.25 > +2.00 wordt +2.25.

Heb je nog geen leesbril?
Aan de hand van leeftijd kan je een schatting maken van je verwachtte leessterkte. Een leestoevoeging, ook wel additie genoemd, neemt toe naarmate de leeftijd vordert. Onderstaande tabel is een richtlijn.
42 jaar: +0.50 dpt 50 jaar: +2.00 dpt
45 jaar: +1.00 dpt 52 jaar: +2.25 dpt
46 jaar: +1.25 dpt 56 jaar: +2.25 dpt
47 jaar: +1.50 dpt 60 jaar: +2.50 dpt
48 jaar: +1.75 dpt 75 jaar: +2.75 dpt
   

Welke gekleurde (zonne)glazen zijn geschikt?

Elke kleur heeft eigenschappen die je in gedachten kan houden als je een (andere) keuze wil maken:

Grijs/groen: De kleuren in de omgeving veranderen nauwelijks wat zorgt voor een natuurlijk beeld. Door de donkere tint wordt scherp/hard licht verzacht.
Bruin: Deze kleur zorgt voor een rustig en zacht beeld. Omdat een bruin glas veel geelpigment bevat, worden blauwe kleuren in de omgeving gefilterd. Hierdoor oogt de omgeving een stuk warmer en minder realistisch.
Geel: Gele glazen filteren grotendeels blauw licht, hierdoor heeft een geel glas een contrast verhogende werking. Een veelgebruikt glas onder weggebruikers, om bijvoorbeeld minder last/verblinding te ervaren van de koplampen van toekomend verkeer.

Wanneer past de overzetzonnebril?

Meten is weten! De maten van de overzetbril moeten groter zijn dan je huidige bril. Kies niet een te ruime overzetbril, hierdoor zal de overzetbril zijn steun verliezen.

Breedte maat: meet van punt A naar punt B in millimeters
Hoogte maat: meet van punt C naar punt D in millimeters    

Mijn pakket wordt geleverd maar ik ben niet thuis, wat nu?
Past mijn bestelling door de brievenbus?

Al onze producten gaan mee met de pakketpost. Je bestelling zal dus niet door de brievenbus passen. Wel krijg je een track & trace link toegestuurd zodat je de zending kan volgen.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Dat kan! Al onze producten worden geleverd via de pakketpost van GLS. Je wordt bericht als wij je bestelling hebben verzonden en ontvangt daarna een track & trace link van GLS. Zo kan je je bestelling van A tot Z volgen.

Wat is de levertijd?

Wij streven naar een zo snel mogelijke verzending! Het liefst sturen we je pakketje op de dag van bestelling nog met de post mee. Bestel op een werkdag voor 15:00, dan kunnen we je die zekerheid bieden. Daarna ligt het in handen van de pakketdienst, zo kan (en hopen we) het zijn dat je de volgende dag je bestelling al ontvangt! Maar het kan ook een dagje meer zijn.

Heb ik garantie?
Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?
Ik ben niet blij met mijn ontvangen product, wat nu?

Wat jammer! Je mag een onbeschadigd en ongedragen product altijd naar ons goed verpakt terugsturen binnen 30 dagen. Gebruik hiervoor het retourformulier wat je bij je bestelling hebt gekregen. Mocht je feedback willen geven waarom het niet is bevallen dan horen we dat graag! Zo weten wij of we iets kunnen verbeteren zodat je de volgende keer wel blij wordt van het product. Je kan de feedback naar ons sturen via [email protected].